Λύγκας. Χαρακτηριστικά και συστηματική

Ο λύγκας, πρώην γνωστός ως ostrowidz, είναι ένα αρπακτικό θηλαστικό που ανήκει στην υποοικογένεια της γάτας, στην οικογένεια felidae. Ένας φτωχός δρομέας, έχει εξαιρετική όραση και περνά τον περισσότερο χρόνο του, όπως μια γάτα κατοικίας, κοιμάται. Πώς μοιάζει το λυγξ, πού εμφανίζεται και απειλείται με εξαφάνιση;

Δείτε την ταινία: "Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον;"

1. Πώς μοιάζει ένα λυγξ;

Ο λύγκας (λυγξ) έχει μακρά δυνατά πόδια με νύχια και στρογγυλό κεφάλι. Στο εξωτερικό είναι σκούρο κόκκινο με καφέ κηλίδες, η κοιλιά του είναι λευκή. Συνήθως, στο λαιμό και στο κάτω μέρος του κεφαλιού του ζώου, τα μαλλιά σχηματίζουν το λεγόμενο φαβορίτες.

Τα αυτιά του λυγξ είναι αγκαθωτά, όρθια και πάνω από αυτά υπάρχουν τούφες από σκούρα, συνήθως μαύρα μαλλιά. Σκοπός τους είναι να συγκεντρώσουν ηχητικά κύματα που οδηγούν ήχους στα αυτιά του ζώου - χάρη σε αυτά ακούει καλύτερα.

Αυτό το ζώο είναι μεσαίου μεγέθους. Το μήκος του σώματος του λυγξ κυμαίνεται από 65 έως 110 cm, η ουρά του είναι 5 έως 23 cm. Το βάρος κυμαίνεται από 5 κιλά έως 23. Συνήθως τα αρσενικά είναι 25% μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα θηλυκά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πάσχοντες από αλλεργίες για την αλλεργία στα ζώα; [11 φωτογραφίες]

Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, ειδικά πρωτεΐνες που ονομάζονται αλλεργιογόνα ....

δείτε τη συλλογή

2. Χαρακτηριστικά του λυγξ

Το λύγκα μπορεί να αναρριχηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα στα δέντρα, είναι υπέροχοι άλτες. Δεν του αρέσει να τρέχει, κουράζεται γρήγορα. Σαν οικόσιτη γάτα, μπορεί να χτυπήσει.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο λύγκας κρύβεται στα κρησφύγετά του και το βράδυ κυνηγάει. Είναι μοναχικός εκτός της εποχής ζευγαρώματος. Άνδρες και γυναίκες συναντιούνται μία φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της ζέστης. Η περίοδος κύησης ενός λυγξ είναι περίπου 70 ημέρες. Οι νέοι γεννιούνται σε ένα καλά κρυμμένο μέρος. Μετά τη γέννηση, ζυγίζουν περίπου 300 γραμμάρια, θηλάζουν το μητρικό γάλα για 3 έως 6 μήνες.

Ο νεαρός λυγξ ανοίγει τα μάτια του μόνο μετά από 10 ημέρες. Με τον καιρό, αρχίζει να συνοδεύει τη μητέρα της στις περιπλανήσεις της και σε μάχες με άλλες λύγκες. Πριν από το τέλος του έτους, γίνεται ανεξάρτητος, αφήνει τη μητέρα του και αναζητά την περιοχή του. Μπορεί να ταξιδέψει έως και 7 χλμ. Σε μια νύχτα για να βρει φαγητό. Διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους, μερικές φορές ακόμη και αυτοκινητόδρομους, χρησιμοποιώντας διασταυρώσεις ζώων.

Το λυγξ είναι ένας καλός κολυμβητής, μπορεί να κολυμπήσει νερό 0,5 χλμ. Χάρη στις μετρήσεις από τα περιλαίμια τηλεμετρίας που τοποθετούνται στο λυγξ, που κυκλοφόρησε η West Pomeranian Nature Society, γνωρίζουμε ότι μπορούν να διασχίσουν την Οδό ή το Βίστουλα.

Αυτό το ζώο, όπως και μια γάτα κατοικίας, ξοδεύει πολλές ώρες ύπνου και είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραστείτε. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται μεγάλες δασικές εκτάσεις για να μπορεί να αναγεννηθεί ειρηνικά.

Το λυγξ τρώει κυρίως ελάφια και αυγοτάραχα, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος τρώει περίπου 1 κιλό κρέας και κατά τη διάρκεια της ημέρας από 1,7 έως 3,6 κιλά. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι 1 ενήλικο άτομο μπορεί να κυνηγά περίπου 60 ελάφια σε 1 έτος.

Όταν τα ζώα αποφασίζουν τη μοίρα της ανθρωπότητας ...

Υπάρχει ένας πόλεμος στη Bezkresja. Ένας στρατός νεκρών ζώων καταστρέφει. Διοικείται από τον Paksahara, ο οποίος χάρη σε ...

διάβασε το άρθρο

3. Συστηματική

Αυτό το γένος πιθανότατα έχει έναν κοινό πρόγονο με τα γένη Puma, Prionailurus και Felis. Ο λύγκας ήταν ο πρώτος που διαχωρίστηκε από την κύρια γραμμή ανάπτυξης. Περιλαμβάνει είδη όπως:

  • Lynx rufus - κόκκινο λυγξ;
  • Lynx canadensis - καναδικό λυγξ;
  • Lynx lynx - Ευρασιατικά λύγκα;
  • Lynx pardinus - Ιβηρικά λύγκα.

Όσον αφορά την ταξινόμηση αυτού του είδους, έχει ως εξής:

  • Τομέας - ευκαρυωτικά;
  • Βασίλειο - ζώα;
  • Τύπος - χορδές;
  • Φύλο - θηλαστικά;
  • Υποομάδα - viviparous;
  • Infragromada - πλακούντα θηλαστικά;
  • Σειρά - αρπακτικό;
  • Οικογένεια - κακοποιοί;
  • Υποοικογένεια - γάτες;
  • Γένος - λυγξ.

4. Πού βρίσκεται το λυγξ;

Λυγξ βρίσκονται στα δάση της Ευρώπης, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Λευκορωσία, η Ιταλία, η Σλοβενία ​​και η Κροατία, μεταξύ άλλων.

Στην Ασία, αυτό το ζώο μπορεί να βρεθεί στη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Μογγολία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και στη Βόρεια Αμερική, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Πώς επηρεάζουν τα ζώα την υγεία; [10 φωτογραφίες]

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι για να τρυπήσετε ή να κουνάτε την ουρά μετά από μια αγχωτική μέρα και να αισθάνεστε ξαφνικά ...

δείτε τη συλλογή

5. Προστατεύεται το λυγξ;

Το λυγξ βρίσκεται υπό προστασία ειδών από τις 6 Ιανουαρίου 1995 και εγγράφεται στον κατάλογο των ειδικώς προστατευόμενων ειδών. Με ξεχωριστή νομική πράξη στις 30 Ιουνίου 1995, εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των άγριων θηραμάτων.

Το 2004, τέθηκε υπό αυστηρή προστασία ως είδος που απαιτεί ενεργή προστασία και ο κανονισμός του 2011 για την προστασία των ειδών απαιτεί επίσης τον προσδιορισμό 500 μέτρων ζώνης προστασίας σύμφωνα με τους τόπους αναπαραγωγής του λύγκου (ισχύει την περίοδο από 1ης Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου).

Στο Κόκκινο Βιβλίο της Πολωνίας έχει την κατηγορία απειλών NT - ένα είδος χαμηλότερου κινδύνου, αλλά κοντά στην απειλή. Επί του παρόντος, περίπου 150 άτομα ζουν στην Πολωνία.

Ετικέτες:  Οικογένεια Μωρό Rossne