Αλεπού Χαρακτηριστικά του είδους

Η αλεπού ανήκει στην οικογένεια των σκύλων, αλλά σε αντίθεση με τον λύκο, δεν δημιουργεί ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Στην ενηλικίωση, εξαιρουμένης της αναπαραγωγικής περιόδου, είναι μοναχικός.

Δείτε το βίντεο: "Γιατί τα κορίτσια παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο;"

1. Αλεπού - εμφάνιση

Υπάρχουν περίπου 12 είδη αλεπούδων παγκοσμίως. Η πιο διαδεδομένη είναι η κοινή αλεπού, η οποία ονομάζεται επίσης κόκκινη αλεπού (Vulpes vulpes) λόγω του χρώματος της γούνας της. Στην Πολωνία, υπάρχει μόνο η κόκκινη αλεπού.

Είναι ένα κοινό αρπακτικό θηλαστικό της οικογένειας των canidae. Ζει στο βόρειο ημισφαίριο, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική.

Το μήκος του σώματος της αλεπούς, συμπεριλαμβανομένης της ουράς, κυμαίνεται από 95 έως 135 cm. Ταυτόχρονα, η ουρά, κοινώς γνωστή ως αλογοουρά, έχει μήκος 40-50 cm. Το βάρος της αλεπούς κυμαίνεται από 3 έως 10 κιλά. Η γούνα της αλεπούς είναι πορτοκαλί-κόκκινο, αλλά η κοιλιά, το πηγούνι και το άκρο της ουράς είναι λευκά.

Οι βόρειες αλεπούδες είναι μεγαλύτερες και πιο σκούρες στο χρώμα από αυτές που ζουν στο νότο.

2. Fox: χαρακτηριστικά

Οι αρσενικές αλεπούδες είναι συνήθως μεγαλύτερες και πιο χρωματιστές από τις θηλυκές αλεπούδες. Η σιλουέτα της αλεπούς είναι λεπτή, με σχετικά κοντά πόδια.

Οι αλεπούδες έχουν μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση ακοής, μυρωδιάς, όρασης και αφής. Μπορούν να δουν εξίσου καλά τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και ανήκουν στην οικογένεια σκύλων, μπορούν να κρύψουν τα νύχια τους σαν μια γάτα. Όπως οι γάτες, οι μαθητές τους είναι τοποθετημένοι κάθετα, κάτι που τους επιτρέπει να βλέπουν καλύτερα τη νύχτα όταν κυνηγούν.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πάσχοντες από αλλεργίες για την αλλεργία στα ζώα; [11 φωτογραφίες]

Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, ειδικά πρωτεΐνες που ονομάζονται αλλεργιογόνα ....

δείτε τη συλλογή

3. Νοεμβρίου Πολλαπλασιασμός

Το ζευγάρωμα της αλεπούς ξεκινά τον Ιανουάριο. Η εγκυμοσύνη μιας αλεπούς διαρκεί περίπου 55 ημέρες. Στα τέλη Απριλίου και Μαΐου, οι νέοι γεννιούνται. Κατά κανόνα, 4-6 κουτάβια σε ένα σκουπίδια. Η γυναικεία αλεπού φροντίζει τους νέους μέχρι να γίνουν ανεξάρτητοι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φαγητό της παρέχεται από το αρσενικό.

Όταν οι νέοι είναι περίπου ενός μήνα, η γυναίκα αλεπού αρχίζει να εισάγει στερεά τρόφιμα στη διατροφή τους. Στην ηλικία των 3-4 μηνών, οι μικρές αλεπούδες φεύγουν από το λαγούμι και τους φροντίζουν οι γονείς και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Σε ηλικία 9-10 μηνών, οι αλεπούδες φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα και αφήνουν το οικογενειακό λαγούμι για να αναζητήσουν τη δική τους κυνηγετική περιοχή.

Η κυνηγετική περιοχή της αλεπούς είναι 60 έως 150 εκτάρια.

4. Το κρησφύγετο της Λίζας

Οι αλεπούδες ζουν σε λαγούμια. Συνήθως έχουν πολλά από αυτά, με ένα μόνο να είναι μόνιμη κατοικία και άλλα να λειτουργούν ως «εφεδρικά».

Η αλεπού σκάβει πολύ μακριά λαγούμια, έως 30 μέτρα, με πολλούς διαδρόμους και θαλάμους. Συμβαίνει ότι μια αλεπού μοιράζεται ένα λαγούμι με έναν ασβού.

Το Nora δεν είναι μόνο μέρος για ξεκούραση και ύπνο, αλλά χρησιμεύει επίσης ως ντουλάπι.

Ταινίες για ζώα που αξίζει να παρακολουθήσετε με το παιδί σας

Ταινίες για ζώα διδάσκουν ενσυναίσθηση και αποτελούν μια καλή εισαγωγή στις συζητήσεις για τη φύση. Πολλά από αυτά δεν είναι μόνο ...

διάβασε το άρθρο

5. Τι τρώει μια αλεπού;

Η αλεπού θεωρείται σαρκοφάγο είδος, αλλά στην πράξη είναι παμφάγο.

Η αλεπού κυνηγά κυρίως τη νύχτα. Η βάση της διατροφής της είναι μικρά τρωκτικά, πουλιά, αυγά και βάτραχοι. Το μενού της αλεπούς περιλαμβάνει επίσης φρούτα, γαιοσκώληκες, σαλιγκάρια και μεγάλα έντομα. Η καθημερινή αλεπού τρώει περίπου 0,5 κιλά τροφής.

Η αλεπού λειτουργεί κανονικά ως δάσος, πράγμα που σημαίνει ότι επιτίθεται σε άρρωστα και αδύναμα ζώα. Τρέφεται επίσης με carrion και αλεπούδες που ζουν κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς - σε αυτά που βρίσκουν στα σκουπίδια. Η αλεπού χρησιμοποιεί κυρίως την αίσθηση της ακοής και τη μυρωδιά για να εντοπίσει το θήραμά της.

6. Νοεμβρίου Επεκτατικά είδη

Η αλεπού είναι το πιο διαδεδομένο αρπακτικό είδος στον κόσμο. Αυτό επηρεάζεται από τη μεγάλη ικανότητα της αλεπούς να προσαρμόζεται σε διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Οι αλεπούδες κατοικούν σε δάση, λιβάδια, χωράφια, αλλά και αστικές περιοχές, όπως μεγάλες πόλεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 αλεπούδες ζουν μόνο στη Βαρσοβία.

"Κιβωτός των κατοικίδιων" - βοηθήστε να σώσετε τα ζώα

Το "Ark of the Animals" είναι ένα οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι για 2-4 παίκτες ηλικίας 6 ετών και άνω. Ο παραγωγός του ...

διάβασε το άρθρο

7. Λύσσα σε αλεπούδες

Οι αλεπούδες είναι ευπαθείς στη λύσσα και μέχρι πρόσφατα αυτός ο θανατηφόρος ιός ρύθμισε τους πληθυσμούς τους.

Στην Πολωνία, η καταπολέμηση της λύσσας συνεχίζεται από το 1995 με την τοποθέτηση εμβολίων στα τρόφιμα, γεγονός που μείωσε σημαντικά την επίπτωση αυτής της ασθένειας και συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των ειδών. Με 56 χιλιάδες. άτομα το 1990 αυξήθηκε σε 185 χιλιάδες. το 2019.

Η έλλειψη φυσικών εχθρών συμβάλλει επίσης στην αύξηση του πληθυσμού της αλεπούς. Ο μόνος εχθρός της αλεπούς είναι ο λύκος, ο οποίος είναι πολύ σπάνιος στην Πολωνία.

Δεδομένου ότι η οικολογική ευαισθητοποίηση στην κοινωνία έχει αυξηθεί, το ενδιαφέρον για τη φυσική γούνα έχει μειωθεί. Ως αποτέλεσμα, η τιμή τους μειώθηκε σημαντικά και η αλεπού έπαψε να είναι ένα ελκυστικό παιχνίδι για τους κυνηγούς.

Η ταχεία και ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των αλεπούδων στην Πολωνία έχει δραματικές συνέπειες για τον πληθυσμό των λαγών και των πτηνών που φωλιάζουν στο έδαφος (πέρδικες, larks, wagtails, αργυροπούλια και υφάσματα, πάπιες). Η αλεπού δεν είναι προστατευμένο είδος.

Ετικέτες:  Έχουν Περιοχή- Οικογένεια Εγκυμοσύνη